Ödemiş'de Fırınlarda Genel ve Kişisel Hijyen Kuralları Bilgilendirme Toplantısı

 

 

Ödemiş Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Ödemiş Bilimum Gıda Maddeleri ile Uğraşanlar Odası ve Ödemiş İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli, Ödemiş İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sn.Serdar ERGİN, Ödemiş İlçe Halk Eğitim Merkezi personeli ve İlçemiz Ekmek Fırınlarında çalışan personelin katılımıyla Ödemiş Belediyesi Nikah Salonunda 21.02.2012 tarihinde “Fırınlarda Genel ve Kişisel Hijyen Kuralları” konulu eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantının Açılış konuşmasını yapan Ödemiş İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sn.Serdar ERGİN Ekmek Fırınlarında çalışanların Hijyen kurallarına uymalarının tüm Ödemiş Halkının sağlığı açısından önemini vurguladı.

Toplantıda Ödemiş İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Sn.Elçin KUŞ tarafından İlçemiz Ekmek Fırınlarında çalışan personele Genel ve Kişisel Hijyen konularında ve yeni yayınlanmış olan Ekmek Üretimi ve Satışı konularında yeni düzenlemeler getiren Ekmek Tebliği hakkında sunum yapılarak; gıda işletmesinin yerleşimi, tasarımı, inşaası, oturumu ve büyüklülüğün hijyen kurallarına uyması için işletmeden beklenen gereklilikler, gıdanın hazırlandığı, muameleye tabi tutulduğu ve işlendiği odaların hijyeni için gereklilikler, taşıma sırasında uyulması gerekenler, ekipmanla ilgili hijyen gereklilikleri, gıda atığı, su tedariki,, temizlik ve dezenfeksiyon, personel hijyeni, tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları (HACCP) ile zararlılarla mücadele hususunda bilgilendirmeler yapılmıştır.

Eğitim Toplantısına katılanlara Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Sertifikalar verilecektir.